Kwiks

Startdag

Hallo beste lezer, het nieuwe jaar van KSA Sint-Jan is begonnen! En dat met schitterend weer.
Ze kwamen aan als gewone kwiks meisjes en vertrokken als echte Vikingen die de grote markt van Tongeren heroverd hebben, onze leden. Dit deden ze door enveloppen te zoeken die verstopt waren met allerlei opdrachten erin.
Omdat ze elke opdracht stuk voor stuk goed hadden uitgevoerd, werden ze getrakteerd op snoepjes!
Om vijf uur keerden we terug naar Sint-Jan en toen begon de misviering al en daarna kwamen er vele mensen lekkere spaghetti of kaasschotel eten.

CARNAVAL

Naar goede gewoonte hebben we ook dit jaar weer meegelopen met de kinderstoet In Tongeren. Dit jaar was ons thema LEGER.
Vorige week hadden we onze outfits al geknutseld. We hebben van witte T-shirts echte camouflage outfits gemaakt. Sommige meisjes hadden heel nauwkeurig vlekken geschilderd, andere hadden er dan weer een Picasso werk van gemaakt. Alle T-shirts waren anders, maar wel allemaal op en top leger!

Tags: 

Pyjamaparty

Dag lieve meisjes,
Zaterdag was weer een geweldige activiteit met jullie! We hebben er de tofste pyjamaparty ooit van gemaakt. We waren allemaal superknap in onze lekker warme pyjama's (voornamelijk onesies natuurlijk).

We zijn onze activiteit begonnen met wat alle meisjes eerst doen op een pyjamaparty, namelijk: bijkletsen. We hadden elkaar al een paar weken niet gezien, maar aan de verhalen te horen leken het precies wel jaren!

Tags: 

Sinterklaas activiteit

Dit weekend is de Sint bij ons langsgekomen!
Eerst hadden we de pieten gezien. Ze hadden een grap uitgehaald met de Sint, maar dat was een fout afgelopen. Ze hadden het snoep verstopt, maar konden het niet meer terugvinden. De Sint was natuurlijk heel kwaad. De pieten vroegen of wij hen konden helpen. Eerst waren we niet zo overtuigend want we waren stiekem wat boos op de pieten. Maar ze zeiden dat ze ons echt nodig hadden om het vertrouwen van de Sint terug te winnen. En zo gingen we samen met de pieten op pad.

Junior Masterchef

Dag lieve kwiks,

We hebben weer aan hele toffe dag met jullie gehad. Jullie hebben aan ons laten zien wat jullie kookkunsten zoal zijn, en geloof ons: het zijn er een heel wat! Onze buikjes zaten allemaal wel vol! Hier ons menu:

voorgerecht: worstenbroodmannetjes
hoofdgerecht: hamburgers
dessert: petitbeurretaart

Voor de worstenbroodmannetjes kon je bij Rauke terecht, zij heeft jullie uitgelegd hoe je het lekkerste worstenbroodmannetje ooit maakt. Met heel veel succes! We konden er niet van afblijven.

Tags: 

Kwiks @ the movie

Dag lieve kwiks,

deze zaterdag hebben we het eens lekker gezellig gemaakt. De dekentjes en chips lagen klaar om eens lekker te smelten samen met Christopher Wild, en mee te zingen met de leukste liedjes. Ookal waren dit misschien meer de leidsters ;) De film Starstruck viel nogal in de smaak.
Maar sorry meisjes, we hebben jullie wel betrapt hoor! Allemaal zo jaloers en met verliefde blikken kijken... WIJ ZIEN ALLES!
pas maar op...

Tot volgende week!
xoxo

Marte, Lara, Sofie en Rauke

Tags: