Sinterklaas activiteit

Dit weekend is de Sint bij ons langsgekomen!
Eerst hadden we de pieten gezien. Ze hadden een grap uitgehaald met de Sint, maar dat was een fout afgelopen. Ze hadden het snoep verstopt, maar konden het niet meer terugvinden. De Sint was natuurlijk heel kwaad. De pieten vroegen of wij hen konden helpen. Eerst waren we niet zo overtuigend want we waren stiekem wat boos op de pieten. Maar ze zeiden dat ze ons echt nodig hadden om het vertrouwen van de Sint terug te winnen. En zo gingen we samen met de pieten op pad.

We moesten een pietenopleiding volgen. Dit was super cool! We hebben op alle dingen geoefend die pieten ook moeten kunnen. Leren mikken, zodat de pakjes in de juiste schoorsteen vallen. Een obstakelparcours om ons uithoudingsvermogen te testen, een teamspel en een evenwichtstest.

Nadat we de opleiding gevolgd hebben, gingen we terug. De pieten zeiden dat we het super goed hebben gedaan en dat ze denken dat de Sint tevreden gaat zijn. De Sint was er nog niet dus we moesten liedjes zingen en hem roepen zodat hij kwam. EN TOEN KWAM DE SINT! Hij was eerst nog wat boos op zijn pieten, maar heeft hen snel vergeven.

Ten slotte gingen we per ban naar de Sint. De Sint stelde een paar vragen, maar hij was super lief en grappig. We kregen een snoepzakje van de pieten. En zo gingen alle leden na een super leuke dag naar huis, om 's avonds hun schoentje aan de schoorsteen te zetten.

Ban: 
Piepjongknapen
Jongknapen
Knapen
Roodkapjes
Kwiks
Jim